Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Κλαριντζής και κλαρινετίστας

Αμερική, Νέα Υόρκη δεκαετια του 30.
Τόνειρο έχει γίνει εφιάλτης κι ο Μπένυ Γκούντμαν προσπαθεί να διασκεδάσει ανθρώπους κι εντυπώσεις






Ένας κλαριντζής ο Βασίλης Σούκας, ξεκινάει απ την Ελλάδα... αυτός να θυμίσει... το ξεχασμένο τόνειρο.


Powered by eSnips.com




Σόλα τα τραπέζια έλληνες μετανάστες, άντρες...εκτός από ένα, όπου μια παρέα Αμερικανών πίνει ουίσκυ, κάνοντας φασαρία. Ένας τύπος, μόνος του, ζητάει απ το Σούκα ένα ηπειρώτικο μοιρολόι, αυτός ξεκινάει να παίζει...ο άνθρωπος αρχίζει και κλαίει και του κάνει νόημα να ρθει να παίξει κοντά του... και του δείχνει ταυτί του...η διπλανή παρέα των Αμερικάνων σταματά και παρακολουθεί.







"Σου λέω πρέπει να ρθεις να τον ακούσεις τον Ελληνα, παίζει κλαρίνο, αυτοσχεδιάζει, αλλά όχι σαν κι εμάς...τον άκουγε ο τύπος κι έκλαιγε, πρέπει να τον ακούσεις να μας πει...να μας δείξει, πως το κάνει. Μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα μαυτόν τον Ελληνα να κάνουμε μουσικές ωραίες" είπε την επομένη στον Μπέννυ Γκούντμαν, ο συνεργάτης του





Το ίδιο βράδυ πήγαν στο μαγαζί, ο Σούκας είχε αρχίσει να παίζει. Στο διάλειμμα τον φώναξαν στο τραπέζι τους κι ο Γκούντμαν του ζήτησε να του δείξει, να του μάθει... πως παίζει το κλαρίνο, έτσι αλλιώτικα.

Τι να του πω, μωρέ τι να του μάθω... είπε στο γκαρσόνι που μετέφραζε. Άει πε του... το βάζεις στο στόμα, βάζεις και τα δάχτυλά σου τόνα δίπλα στάλλο... φυσάς και σιγά σιγά παίζεις...τι πως παίζεις, έτσι παίζεις να του πεις. Σιγά σιγά και θα μάθει.
Άει παγαίνω τώρα πε του κι ο ξανθός ο ζημιάρης είναι δω πάλε και ζητάει τα "κλάμματα" και τη "Μαριόλα" νακούσει. Πάω να του το λαλήσω του ανθρώπου σταυτί να το φχαριστηθεί. Άει και καλή ευκολία πε του μίστερ



Powered by eSnips.com



Υ.Γ.1 Το περιστατικό είχε δημοσιευθεί στο Δίφωνο...πότε...κάααποτε, σάμπως θυμάμαι...και σεις όλα να τα μαθαίνετε, πια!!

Υ.Γ.2 Τα "κλάμματα", όπου παίζει ο Σούκας, όντως και τη "Μαριόλα" κερνάει το Νατασσακι

4 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Μας μεράκλωσες πρωι πρωι....
:-))))

A.F.Marx είπε...

Από κλαρίνα και κλαριντζήδες πάμε καλά.
Να και άλλος ένας διεθνής μας κλαριντζής: Γιώργος Μάγκας με τ' όνομα

νατασσΆκι είπε...

του ζήτησε να του δείξει, να του μάθει... πως παίζει το κλαρίνο, έτσι αλλιώτικα.

πώς να του πει το μυστικό.. Με ψυχή και καρδιά παίζεται έτσι αλλιώτικα. Αλλά δεν είναι μονάχα το κλαρίνο, ό,τι κι αν κάνεις θέλει ψυχή για να βγει "αλλιώτικα", αχ βρε Ρουλιώ μου!
:)))

(εγώ μπορεί να έκανα 2-3 κλικ για να κεράσω τα άσματα, μα εσύ κέρασες την ιστορία -να 'σαι καλά!)

roula karamitrou είπε...

Παίδες χαίρομαι που σας ταίριαξε το κλαρίνο

Μαράκι, άμα θέλει να μερακλωθεί ο άλλος... γίνεται εύκολα :)



Και γω νόμισα κερνάς άσμα με το Μάγκα, αφεντικό, αλλά έπεσα σε συνέντευξη...εκεί που λέει για τις παρτιτούρες ακουμπάνε οι ιστορίες


Νατασσάκι μου, αν ήσουν άντρας θα σε ερωτευόμουνα...γιαυτό πρόσεχχχχε, λέμεεεεε :)))))
Φχαριστώ γλυκοζούδι μου!