Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

(13)


Έκοψε και τα μαλλιά της η Ρούλα, κοντά, καρφάκια για να υποδεχτεί το καλοκαίρι και να τιμήσει τη Ζαχάρω και τη Ζαχαρούλα τις κόρες της, τις κοντοκουρεμένες.


Καρφάκια και άσπρα τα μαλλιά της Ρούλας και για τη μάνα, τη βασίλισσα, που δεν κοίταξε, μέσα της… το δικό της παιδί, το στερημένο από χάδια και πήρε το ρίσκο και τη γέννησε.

Πέρασε το πιο ανέμελο καλοκαίρι, ως τότε. Με τον ξανθό της άγγελο στην παραλία να προσπαθεί να την πείσει να ξαναβάψει τα μαλλιά της. Όχι κόκκινα αυτή τη φορά. Ξανθά! Ένοχα…Δεν το’ξερε το λεξικό ο ξανθός άγγελος, πού να το δει; Δεν κυκλοφορούσε στο εμπόριο. Από χέρι σε χέρι και από γιάφκα σε γιάφκα, μόνο, αν ήσουν τυχερός, το ‘βρισκες.

Η εξήγηση του λήμματος ήταν λακωνική, χωρίς περιστροφές. Δεν χωρούσε δεύτερες ερμηνείες.
Ξανθό μαλλί: Κιτς-κατινίστικο. Ψεύτικο. Ένοχο.

Όλα τα κιτς- κατινίστικα ήταν καταχωρημένα στην ίδια σελίδα με τον υπέρτιτλο ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ.

Κόκκινο νύχι: Κιτς-κατινίστικο. Κραυγαλέο. Προκαλεί απαξιωτικά σχόλια, διανθισμένα με τιμωρητική διάθεση .

Μυτερό παπούτσι: Κιτς- κατινίστικο. Υποκατάστατο…του κατσαριδοκτόνου, για τις γωνίες του σπιτιού.

Ψηλά τακούνια: Κιτς-κατινίστικο. Άβολα. Έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, παλαιόθεν, μαζί με τα σουτιέν μας. Προκαλούν το γέλωτα, όταν βλέπουμε τις ξανθιές που τα φοράνε να ταλαιπωρούνται.

Beaute: Κιτς- κατινίστικο. Ελαφρύ. Υπερβολική πολυτέλεια και προκλητικό χάσιμο χρόνου, μέσα σ’ έναν πλανήτη που καταστρέφεται.

Περιοδικά μόδας: Κιτς- κατινίστικο. Χάσιμο χρόνου και χρήματος. Φορείς υποκουλτούρας και υπερκατανάλωσης. Στοχοποιούν και χαϊδεύουν τη θηλυκή ανοησία πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αποτρίχωση: Κιτς- κατινίστικο. Διαστροφική εφεύρεση της ανδροκρατούμενης κοινωνίας, στην οποία γεννηθήκαμε, που προκαλεί πολύ πόνο. Δεν θα τους χαριστούμε! Ένα ξύρισμα κι αυτό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, συντρόφισσες.

Η αποτρίχωση τελευταίο λήμμα στα απαγορευμένα που προέτρεπε στην επιλογή του ξυρίσματος, μόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ένωνε τα απαγορευμένα με τα must της γιάφκας.

Κοτλέ ή τζιν παντελόνια, με φαρδιά φούτερ και μπουφάν αθλητικά ή στρατιωτικά αμπέχωνα, για το χειμώνα. Άνοιξη και φθινόπωρο, τζιν παντελόνια με, φορεμένα απ’έξω, ανδρικά πουκάμισα. Καλοκαίρι, ινδικά φουστάνια σάκους, σε γραμμή αμπίρ ή ινδικές φούστες, μέχρι τον αστράγαλο και μακό μπλουζάκια φαρδιά με λαιμόκοψη, φορεμένα μόνο, έξω από τη φούστα. Παπούτσια, μπλε ή μαύρα, πάντα φλατ, μποτάκια, αθλητικά και κινέζικες μπαλαρίνες με τόκα, ή εσπαντρίγιες για τις αντίστοιχες εποχές. Κομμωτήριο, αυστηρά, μια φορά το μήνα για κούρεμα.

Θηλυκά αξεσουάρ που συγχωρούνται, πιστολάκι ελαφρύ στο κομμωτήριο, μόνο, κατά τη μηνιαία επίσκεψη, κολώνιες ξινόπικρες, επ’ουδενί όχι γλυκές λουλουδάτες, σκουλαρίκια παραπάνω από ένα αλλά, μόνο πάνω στο λοβό, μακιγιάζ διακριτικό σε μια γκάμα από ροζ, παλ έως σάπιο μήλο, επ’ουδενί όχι κόκκινο.

Και όπως έγινε αντιληπτό, άντε να βρεις άντρα…ειδικά, αν, ως βασιλικότερη του αρχηγού και όλων των μελών της γιάφκας, έχεις υιοθετήσει και τη συμπεριφορά του πιστολά και σε λεν και Ζαχαρούλα.




2 σχόλια:

An-Lu είπε...

;-)
πολλλλά ωραίον!

roula karamitrou είπε...

Ωραίο ίσως να ακούγεται, τώρα από μακριά, γιατί,τότε η Ζαχαρούλα, μάλλον, την είχε χάσει τη μπάλα.
Σ'ευχαριστώ που την ακολουθείς,an-lu