Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

(14)


Αυτά προσπάθησε να εξηγήσει η Ρούλα εκείνο το καλοκαίρι, αρνούμενη να συζητήσει την επιλογή του ξανθού. Ο ξανθός άγγελος μαχητικός από παιδί δεν παρέδωσε εύκολα τα όπλα.

Ξαναχρησιμοποίησε τις πηγές. Δεκάδες περιοδικά που μιλούσαν για τους χρωματικούς συνδυασμούς μαλλιών και δέρματος. Επικουρικά στοιχεία για την περιποίηση μαλλιών και επιδερμίδας. Εκεί σαν να την είδε να ακούει τη Ρούλα… Πανηγύρισε σιωπηλά και σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα για το παιδαγωγικό σοκ…Το ζωντανό παράδειγμα!

Καθιέρωσε ένα παιχνίδι στη θάλασσα και στην πόλη, στις νυχτερινές τους εξόδους. «Βρες την ασπρομάλλα σαραντάρα, αυτό το καλοκαίρι και κέρδισε». Αφού έπαιξαν δυο βδομάδες, το παιχνίδι έχασε εντελώς το ενδιαφέρον του, μια που δεν υπήρξε νικητής. Μετονόμασε ο ξανθός άγγελος, το παιχνίδι σε «Βρες την ασπρομάλλα γυναίκα, αυτό το καλοκαίρι και κέρδισε», αναπτερώνοντας τις ελπίδες της Ρούλας. Τζίφος και το μετονομασμένο παιχνίδι.

Τελειώνοντας, τα λεφτά, οι διακοπές, οι πηγές, οι επικουρικές πληροφορίες και τα επιχειρήματα του ξανθού αγγέλου, άμα τη επιστροφή στην πόλη και στο παλάτι για το χειμώνα, την είδε την ασπρομάλλα γυναίκα, πρώτη ο ξανθός άγγελος να τις χαιρετάει από τα δώματά της. Ασπρομάλλα και γελαστή η βασίλισσα τις περίμενε και τις φίλεψε.

Κέρδισε το παιχνίδι ο ξανθός άγγελος και η Ρούλα έπρεπε να τηρήσει τη συμφωνία.
Ψέλλισε κάτι για σικέ παιχνίδι… Άφησε το αγγελικό, πήρε το ύφος του έκπτωτου συγγενή ο ξανθός άγγελος και επέμεινε, σθεναρά. «Τέλος, θα βάψεις τα μαλλιά σου ότι χρώμα θέλεις, εκτός από κόκκινα, αλλιώς, εγώ δε θα σε ξανακυκλοφορήσω. Στα Κ.Α.Π.Η, αλλιώς με τους συνομήλικούς σου. Μου κόβεις και τα τυχερά, βρε παιδί μου.»

Υπέκυψε η Ρούλα. Τα έβαψε. Μαύρα, κορακί.
«Παιδεύτηκες, πολύ καλό μου για να το βρεις το χρωματάκι; Ωραίο. Σε φωτίζει κιόλας!

Η Ρούλα κατίμαυρη από τις πολυήμερες διακοπές, με το κορακί μαλλί της ήταν έτοιμη για το φορτηγό με τις πατάτες

4 σχόλια:

An-Lu είπε...

Μα εντελώς για τις πατάτες!!!!!
Μην μου πεις ότι έβαλε και πασούμι;
Χάθηκαν οι ανταύγειες βρε παιδί μου;-)

roula karamitrou είπε...

Οι αντάυγειες an-lu ήταν τότε υπό σκέψη. Η Ρούλα αργεί πολύ ν'αποφασίσει, αλλά, όταν πάρει μιαν απόφαση την υποστηρίζει,ίσως και μέχρι τέλους...οπότε οι αντάυγειες στα προσεχώς:)

A.F.Marx είπε...

Έλα κυρία μου να πάρεις και πατάται...
Πατάται λέμε...
(Μόνο μη τα βάψεις κομοδινί!)

roula karamitrou είπε...

Πέρασε κι απ'αυτό η Ρούλα προσπαθώντας να πάρει τη γενναία απόφαση του ΞΑΝΘΟΥ, ΟΠΌΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΆΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΆΤΕ!